Senaste Inlägg

Fiskkakor med spenatcreme

På begäran kommer receptet på fisken här:

600 g vit fisk , ibland blandar jag i lite lax eller räkor-fungerar bra det med
(jag brukar ta ett fryst block, då minskar jag grädden med 0.5 dl)
4 msk smör
1.5 msk potatismjöl
2.5 dl vispgrädde
(2 dl om man tar 400 g fisk)
2 ägg
1 krm riven muskot

1 vitlöksklyfta
2 msk tinad avrunnen spenat
3 msk hackad gräslök
2 msk hackade persilja
1 tsk senap
0.5 krm kajennpeppar
2 dl creme fraiche
salt, vitpeppar

Kör hastigt fisk, smör, potatismjöl. grädde. ägg, muskot, 1 tsk salt och 0.5 tsk vitpeppar i mixer eller matberedare. Behöver inte bli slät!

Smält smöret i stekpanna och klicka ut smeten till biffar, storlek efter tycke och smak. Stek några minuter på varje sida, på medelvärme.

Spenatcreme:
Skala vitlöken, mixa den med spenat, gräslök, persilja, senap och kajennpeppar. Rör till sist i creme fraichen och smaka av med salt och peppar. När jag vill ha mer såsaktigt kör jag creme fraichen samtidigt med allt annat.

Servera fiskkakor med spenatcremen/såsen, kokt potatis och goda grösaker. Ärter passar alltid till fisk ;)

Smaklig måltid!


2 Kommentarer

Postat av: jenny&barnen den 2012-04-05 @ 21:41:54

Tack Jolene =)

Vad duktigt du är på att uppdatera bloggen!

Jag och tjejerna kommer till Borås i Maj, kanske vi hinner ses? om ni vill?

Postat av: Jolene den 2012-04-06 @ 21:01:29

Vad kul att ni ska komma ner, hoppas det blir ett bättre besök nu än sist. Klart att vi vill träffa er när ni kommer ner. Är ju inte varje vecka man ser er längre :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback