Fiskkakor med spenatcreme
På begäran kommer receptet på fisken här:
600 g vit fisk , ibland blandar jag i lite lax eller räkor-fungerar bra det med
(jag brukar ta ett fryst block, då minskar jag grädden med 0.5 dl)
4 msk smör
1.5 msk potatismjöl
2.5 dl vispgrädde(2 dl om man tar 400 g fisk)
2 ägg
1 krm riven muskot
1 vitlöksklyfta
2 msk tinad avrunnen spenat
3 msk hackad gräslök
2 msk hackade persilja
1 tsk senap
0.5 krm kajennpeppar
2 dl creme fraiche
salt, vitpeppar
Kör hastigt fisk, smör, potatismjöl. grädde. ägg, muskot, 1 tsk salt och 0.5 tsk vitpeppar i mixer eller matberedare. Behöver inte bli slät!
Smält smöret i stekpanna och klicka ut smeten till biffar, storlek efter tycke och smak. Stek några minuter på varje sida, på medelvärme.
Spenatcreme:
Skala vitlöken, mixa den med spenat, gräslök, persilja, senap och kajennpeppar. Rör till sist i creme fraichen och smaka av med salt och peppar. När jag vill ha mer såsaktigt kör jag creme fraichen samtidigt med allt annat.
Servera fiskkakor med spenatcremen/såsen, kokt potatis och goda grösaker. Ärter passar alltid till fisk ;)
Smaklig måltid!