Jolenes majonnäs
Viktigast att alla ingredienser har samma temperatur!!!!
Och jag använder matberedare med kniv när jag gör detta.
1 ägg eller 2 äggulor
1/2 msk vinäger
1-2 krm salt
2-3 msk senap eller 1-1,5 tsk senapspulver
(jag har pulver från början men kan "krydda med lite senap efteråt om jag tycker det behövs)
1/2 krm vitpeppar
3-4 dl olja
Worchestershire sause
Blanda runt allt utom oljan och W-såsen i blandarskålen. Sätt igång maskinen och häll i oljan först droppvis för att sen övergå till en tunn, fin stråle. Häll på olja tills majonnäsen är tjock och blank. Tillsätt då droppar med W-sås efter smak. Jag har nog ca 10 droppar i men börja smått.
Blir majonnäsen för tjock kan den späs med vatten.
Sen är det bara att blanda ihop en smarrig röra, varför inte en röra att ha på avokadohalvor?